top of page
  • Yazarın fotoğrafıÜÇ RENK GRAFİK

İNSTAGRAMDA MAVİ TİK ALABİLMEK İÇİN 6 ÖNEMLİ İPUCU

İnstagramda kullanıcı isimlerinin yanında bulunan mavi tik, kullanıcıların dikkatini çektiği gibi insanların akıllarında da soru işareti oluşturmayı başarmıştır. “Neden bazı hesapların yanında mavi tik bulunuyor? Mavi tik almak için neler yapmam gerekiyor?” gibi soru işaretlerini yanıtlayacağımız bu yazımızda, siz değerli okurlarımıza instagramda nasıl mavi alınabileceğine dair 6 önemli ipucunu paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!


Mavi Tik Nedir? Ne İşe Yarar?

Mavi tik alabilmek için 6 önemli ipucuna geçmeden önce sizlere mavi tik nedir onu tanıtalım. Mavi tik en temel anlamıyla, onaylanmış hesap anlamına gelmektedir. Tanınmış kişiler ya da önemli markalar sahte hesaplara karşı kendilerinin gerçek olduğunu ispatlamak amacıyla instagramda mavi tik almaktadırlar. Kısa bir süre önce Türkiye’ye de gelen bu özellik, pek çok tanınmış kişi ve markalar tarafından tercih edilmektedir.

6 Adımda İnstagramda Mavi Tik Nasıl Alınır?

1) Sahte Hesap Açmaktan Uzak Durun!

Başlıktan da anlayacağınız gibi açacağınız hesap kesinlikle sahte hesap ya da fan hesabı olmamalıdır. İnstagramın mavi tik getirmesinin temel nedeni sahte hesapları gerçek hesaplardan ayrıştırmak olduğunu sakın unutmayın!

2) Özgün ve Eşsiz Bir İsimle Marka Adı Oluşturun!

Açacağınız hesap benzersiz olmalı. Şöyle ki benzer ya da aynı adla alınmış instagram hesabınızı ne yazık ki doğrulatamazsınız!

3) Hesabınızı Kilitlemeyin!

Mavi tik almak istediğiniz hesabın kilitli değil, herkese açık olmasına dikkat edin. Unutmayın, paylaşacağınız postların ve hikayelerin herkese ulaşılabilir olması bu konuda oldukça önemli.



4) Bilgilerinizi Tam Ve Eksiksiz Doldurun!

Eğer hesabınızı kısa bir süre içerisinde doğrulatmak istiyorsanız profil fotoğrafınızın ve bio kısmındaki bilgilerin tam ve eksiksiz doldurulmasına özen gösterin!

5) Dikkat Çekici Paylaşımlar Ve İçerikler Oluşturun!

Hesabınızın daha da tanınır olması için dikkat çekici postlar paylaşmaya özen gösterin. Çünkü instagram bu durumu “iyi bilinen, çok aranan, marka veya varlık” olarak algılayacaktır ve sizin tanınır olmanızı sağlayacaktır!


6) Markanıza Göre Hashtag Tercihi Belirleyin!

Son olarak post paylaşımlarınızda hashtag tercihlerinize dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Kitlenizi büyütmeniz ve onaylı hesap olmanız için bu durum size faydalı olacaktır.



Son Olarak Yapmanız Gerekenler

Sıra geldi bu önemli 6 ipucundan sonra yapmanız gerekenlere! Hesabınızı geliştirdiyseniz ve tanınır olduğunuza eminseniz hemen şu adımları sırasıyla uygulayın!

1. Adım: İnstagram Profil Sayfanıza Tıklayın

2. Adım: Ayarlar Bölümüne Tıklayın

3. Adım: Hesap Bölümüne Tıklayın

4. Adım: Hesap Bölümünde Yer Alan Doğruluma Başlığına Tıklayın

5. Adım: Doğruluma Başlığındaki Doldurulması Gerek Alanları Doldurun

6. Adım: Gönder Tuşuna Basın

7. Adım: İnstagramdan Onay Mesajını Bekleyin

 

YAĞMUR SARIOĞLU

Copywriter & Social Media Manager (Metin Yazarı & Sosyal Medya Uzmanı)

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page