top of page
  • Yazarın fotoğrafıÜÇ RENK GRAFİK

DİJİTAL PAZARLAMA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Güncelleme tarihi: 3 Eki 2020

Çağımızın bir gereksinimi olan dijital pazarlama yöntemleri, tüm dünya ülkeleri tarafından kabul edilmesiyle ve internet kullanımının çoğalmasıyla yaygınlığını artırmaya başladı. Geleneksel pazarlamanın yanı sıra dijital pazarlama, daha çok insana ulaşmamıza ve dijital / elektronik platformlarda kendi ürün ve hizmetlerinizi duyurmanıza yardımcı oldu. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının internet ortamına girmesi ile ortaya çıkan bu platformlar, mobil pazarlama sayesinde alternatif ürün satışını sağladı. Dijital pazarlamanın öncesinde kullanılan geleneksel pazarlama yöntemi hem fiyat bakımından pahalı hem de insanlara ulaşmak konusunda oldukça el verişsizdi. Ancak internet ortamının yaygınlaşmasıyla yeni uygulanan dijital pazarlama yöntemleri sayesinde düşük bütçeler ile geniş kitlelere hitap edilebildi. Dijital pazarlamanın hayatımızda yerini almasıyla yeni bir meslek grubu ortaya çıktı: “DİJİTAL PAZARLAMA UZMANI”. Bu yeni meslek grubuyla birlikte yeni pazarlama yöntemleri ve stratejileri geliştirildi.



Geleneksel Pazarlama ve Dijital Pazarlama Arasındaki Farklar Nelerdir?

- Geleneksel pazarlama maliyet bakımından oldukça pahalıdır. Dijital pazarlamada ise düşük bütçe temel esastadır.

- Geleneksel pazarlamada tek yönlü bir iletişim vardır. Yani geleneksel pazarlamada alıcı pazarlamacılara geri bildirimde bulunamaz. Dijital pazarlamada ise çift yönlü bir iletişim söz konusudur. Alıcı kolaylıkla geribildirimlerde bulunabilir.

- Geleneksel pazarlamada markaların bilinirlik kazanması için zamana ihtiyacı vardı. Ancak dijital pazarlamanın hayatımıza girmesiyle zaman süresi oldukça azaldı ve markalar bilinirliklerini daha kısa bir zaman zarfında duyurabildi.


Dijital Pazarlama Hangi Alanlarda Kullanılır?

Dijital pazarlamanın kullanım alanları oldukça geniş bir yelpazede bizlere sunulmuştur. Dijital pazarlama;

- Web sitelerinde,

- Sosyal medya platformlarında,

- İnfografik alanlarında,

- Online PR çalışmalarında,

- Broşür ve kataloglarda,

- Logo ve marka tasarımlarıyla alakalı yerlerde

kullanılabilir alanlara sahiptir.



Dijital Pazarlama Uzmanı Kimdir?

Markalar için oldukça önemli olan “marka bilirliğini artırma” ya yönelik güçlü stratejiler belirleyen dijital pazarlama uzmanları, SEO, Google araçları, sosyal medya platformları ve dijital pazarlamacının bilmesi gereken tüm araç çubuklarını bilmekle yükümlü olan kişidir. Son yıllarda popüler bir meslek haline gelen dijital pazarlama uzmanlarının sanıldığı kadar kolay olmamakla birlikte çok ciddi sorumlulukları bulunmaktadır.


Dijital Pazarlama Uzmanının Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Dijital pazarlama uzmanlarının görev ve sorumlulukları şunlardır;

- Müşterilerin sorularını/merak ettiklerini yanıtlar,

- Online dijital platformların internet trafiğini kontrol eder,

- Pazarlama kampanyalarını yürütür,

- Şirket bloglarını, e-bültenleri, sosyal medyaları profesyonelce yönetir.




3 Renk Grafik Olarak Dijital Pazarlama Konusunda Sizlere Yardımcı Oluyoruz!

3 Renk Grafik & Reklam Ajansı olarak her konuda olduğu gibi “Dijital Pazarlama” konusunda da sizlerin yanınızda yer almaktayız. Kurumların / şirketlerin marka bilinirliğini doğru stratejiler ışığında ilerlemesini sağlayan reklam ajansımız, dijital platformlarda sizlerin düşük bütçeler ile geniş kitlelere yayılmasında yardımcı olur. Dijital pazarlama uzmanlarımız; şirketlerinizin sosyal medya platformlarını yönetir, web sitelerinizin SEO’larını düzenler, içerik pazarlamanızı oluşturur, Google ADS reklamlarınızı oluşturur, mobil pazarlama alanında ilerlemeniz için güçlü stratejiler geliştirir ve kurumsal web sitesi oluşturmanızda sizlere yardımcı olur. Siz de 3 Renk Grafik ve Reklam Ajansı’nın ayrıcalıklarından yararlanmak istiyorsanız iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşıp farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

 

YAĞMUR SARIOĞLU

YAĞMUR SARIOĞLU

Copywriter & Social Media Manager (Metin Yazarı & Sosyal Medya Uzmanı)


58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page