top of page
  • Yazarın fotoğrafıÜÇ RENK GRAFİK

10 Adımda E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

İyi bir fikriniz var, web sitesi açıp online olarak satış yapmak istiyorsunuz ancak bu konu hakkında sırasıyla hangi adımları atacağınızı bilmiyor musunuz? E-ticaret sitesi kurulumunda atmanız gereken 10 doğru adımı sizler için yazdım. O zaman hemen başlayalım!



1) Ne İstediğinizi Anlayacak Doğru Ekibi Tercih Edin!



E-ticaret sitesi kurmak istiyorsunuz ancak bu konu hakkında bilgi sahibi değilseniz öncelikle sizin ne istediğinizi anlayacak doğru ekibi ya da ajansı tercih edin. Fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve satış stratejinizi web sitesine aktaracak ekibi doğru tercih ederseniz kusursuz bir kurguyla başarılı olacağınızı unutmayın!


2) Kurumsallaşmak Adına Şirket Kurun!



İnsanlar ürünü satın aldığı yeri incelerken firmanın kurumsallığına dikkat ederler. Markanın satış yerinin güçlü bir firmaya dayandırılması hem güvenirliliği hem de satışın gücünü artırır! Bunun yanı sıra satacağınız ürüne fatura kesmek için şirket kurmayı sakın ihmal etmeyin.



3) Web Siteniz İçin Alan Adı Seçin!


Var olan firmanız için aynı isimle alan adı almayı unutmayın! Firmanız adına açacağınız web sitesi için akılda kalıcı alan adını seçmek ilk hedeflerinizden biri olmalı. Eğer firmanız için seçtiğiniz alan adı daha önce başka bir firma tarafından seçildi ise firmanızın ismine yakın ve kısa bir ad tercih edin ardından hemen domain satın alın.



4) Bilişim Hukukçusu İle Hukuki Sürece Hazırlanın!



Alan adınızı seçip domaininizi aldıktan sonra online ticaret siteniz için resmi yükümlülüklerinizi yerine getirmeyi unutmayın. E-ticaret sitesi açıyorsanız bazı resmi protokollere imza atmanız gerekebilir. Müşterilerinizin güvenliği için kullanıcı sözleşmeleri, mesafeli satış sözleşmesi, gizlilik sözleşmeleri vs. gibi evraklar imzalamanız gereken bazı belgeler arasında yer alır. Eğer bu konuda deneyimli bir avukattan yardım alırsanız hukuki süreci daha başarılı bir şekilde atlatabilirsiniz.








5) Hangi Yazılımı Tercih Edeceğinize Karar Verin!



E- ticaret için en önemli adımlardan biri ise hangi alt yapı / yazılımı tercih edeceğiniz konusudur. Hem firmanız hem de müşterileriniz için seçeceğiniz yazılım sistemi ileride satışlarınıza kadar sitenizin her şeyini etkileyecek bunu sakın unutmayın! Birçok yazılım şirketine ait alt yapılar mevcut ancak eğer firmanız için özel bir yazılım programı tercih edecekseniz bu durumun daha maliyetli olacağını unutmamanızı isterim.


6) Firmanıza Uygun Tasarımlar Yapmayı Unutmayın!


Web sayfanızın tasarımında kullanacağınız renkleri tercih ederken markanızın ikon renklerini tercih edin. Bu durum markanızın bütüncül gözükmesine yardım olacaktır.



7) Ürün Bilgilerinizi Detaylı Açıklayın!



Firmanızın sattığı ürünleri sizin gibi birçok firmanın daha satabileceğini unutmadan ürünü siteye yüklerken ürünün işlevlerini detaylı olarak açıklamayı ihmal etmeyin. Sitenizde kullanıcı odaklı içeriklere yer verdiğiniz takdirde web sayfanızın arama motorunda üst seviyelere çıkacağını unutmayın!



8) Sanal Pos Başvurusunda Bulunun!



Sayfanızda internet üzerinden online olarak ödeme gerçekleştirecekseniz bankalarla sanal pos konusunda anlaşmanız gerekecektir. Eğer bankalar ile bu konuda anlaşamazsanız internet üzerinden satış yapamazsınız. Bu durum da müşterilerinizin gözünde firmanızın hızlı, ekonomik ve güvenilir görünmesini engeller.




9) Müşterilerinizin Güvenliği İçin Tedbirler Alın!



Alınan bilişim cezalarına rağmen internetten alışveriş günümüzde hala bazı suiistimallere açıktır. Özellikle e-ticaret sitesi açıyorsanız ve internetten ürün satacağınız kesinse güvenliği sağlamak adına 3D, SSL, PCI, DSS adlı kavramlar ile tanışmaya hazır olun. Bu sertifikalar firmanızın satış güvenliğini sağlayacak unutmayın!



10) Web Sayfanızı Sosyal Medya İle Tanıtın!



Bütün işlemleri bitirip web sayfanızı yayınladıktan sonra sıra geldi sitenizi diğer mecralarda tanıtmaya. Açtığınız siteyi sosyal medya platformlarında tanıtabilir doğru hedef kitleye karşı vereceğiniz reklamlar ile sitenize yönlendirme sağlayabilirsiniz.

 

YAĞMUR SARIOĞLU

Copywriter & Social Media Manager (Metin Yazarı & Sosyal Medya Uzmanı)


36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page